Uppdatering till Nokia Lumia 800 – utrullning påbörjad i Sverige

Nu kommer ytterligare en mjukvaru-uppdatering till Nokia Lumia 800. Denna uppdatering innebär främst en kraftig förbättring av batterikapaciteten och energiförbrukning, men även andra förbättringar utifrån den feedback vi fått från kunder runt om i världen.

Många har önskat sig bättre batterikapacitet, och denna uppdatering för med sig just det. Den nya mjukvaran har testats rigoröst och resultatet är en uppdatering som innebär en betydligt längre batteritid för dels taltid över 3G, standby-tid, när du surfar på WiFi, eller exempelvis när du spelar musik. En generell förbättring helt enkelt, som inte är kopplad till ett specifikt användande. I och med denna uppdatering har Nokia Lumia 800 en riktigt bra batterikapacitet för sin storlek (1450 mAh), en av de allra bästa jämfört med andra ledande smartphones på marknaden.

Förutom dessa förbättringar av batterikapaciteten så innebär uppdateringen även andra förbättringar när det kommer till helhetsupplevelsen av Nokia Lumia 800, dessa är exempelvis bättre bas i ljudkvalitén och förbättrade ljusinställningar, här kan du läsa mer detaljer kring uppdateringen.

Hur vet jag när uppdateringen finns tillgänglig till min telefon och hur uppdaterar jag?

När uppdateringen är tillgänglig för dig så kommer du bli notifierad via din startskärm. Du kan också gå via inställningar>telefonuppdatering för att se om det finns en uppdatering tillgänglig. För att sedan genomföra uppdateringen så kopplar du ihop din telefon med din PC (och använder Zune) eller din Mac (och använder programmet Windows Phone Connector) och klickar på Uppdatera.

Oskar Södergren
Communications Manager, Nokia Scandinavia
 • Andreas Brandin

  Trodde även att uppdateringen skulle innehålla möjligheten till Internetdelning..

  • Elias Lazrak Ekström

    Internetdelningen till Lumia 710 och Lumia 800 ska dyka upp i en senare uppdatering, antagligen den som dyker upp efter 12070-uppdateringen.

 • Tim

  Äh, varför jäkta :)

  ”I know some of you are keen to know when features like WiFi tethering
  will be available.  We can’t confirm at this stage exactly when it will
  be delivered, but rest assured it is on its way.”

 • Ciwano

  jag hörde att mobiloperatörarna påverkar (bestämmer över) uppdateringen, Vet ni att när uppdateringen kommer till tele2 ?

 • Pingback: Nokia Sverige: “Uppdatering till Nokia Lumia 800” | Wingadget.se

 • Jan

  Kommer inte samma uppdatering till Lumia 710 också?

 • Sl

  varför går det inte att synka kalender och kontakter med mitt outlook i datorn på ett enkelt sätt?

  • fusebox

   Att en telefon med operativsystem från Microsoft inte klarar av att synck med Microsofts egna program visar ju bara på hur fundamentalt ogenomtänkt hela operativsystemet är. En iPhone synkar ju t.ex. hur lätt som helst med Outlook… 

  • Microsoft

   ställer man in telefonen rätt så fixar den det på en gång!

  • fusebox

   Eh…nej. Windows Phone 7 kan INTE synka kontakter med Outlook utan inblandning av tredjepartsprogram som synkar via t.ex. Gmail. Detta är även det svar man får av Nokias egen kundtjänst.

  • Anonym

   Med exchange stödet är väl fullt. alla företagsanvändare använder väl exchange idag .. kostar ju knappt något som tjänst.

  • Dawdawdaw

   Du måste ha en exchange tjänst för att kunna synca med outlook. (Är i stort sett bara företag som har det). Annars måste du synca med det med den domän du använder tex @hotmail eller @gmail. 

 • fusebox

  ”Den nya mjukvaran har testats rigoröst och resultatet är en uppdatering som innebär en betydligt längre batteritid för dels taltid över 3G, standby-tid, när du surfar på WiFi, eller exempelvis när du spelar musik. En generell förbättring helt enkelt, som inte är kopplad till ett specifikt användande.”

  Vad är det för stolpskott ni har som testar telefonerna egentligen? Borde inte en sån här allvarlig brist ha upptäckts i god tid INNAN man släpper telefonen på marknaden?

 • Taggen

  Och när kommer den då ? 

  • Jan

    Jag har iaf fått den. Den fanns redan samma dag som detta skrevs, dvs 28/3.

  • Mattias

   Har en olåst telefon och ej fått den än.

 • http://www.facebook.com/MarkusA Markus Andersson

  Har precis uppdaterat till version 7.10 (8107) vilken ska vara den senaste för att få en bättre batteritid bland annat. Har när telefonen är fulladdad ca 16 timmar batteritid trots detta!! Det är makalöst dåligt. Ska jag börja använda telefonen så håller den dryga 10 timmar. Nokia Lumia 800,är detta ett måndagsexemplar?!?

 • Westergren Robin

  hej hopp

  jag har en Nokia lumia 800 och jag har en Mac dator, har laddat ner windows phone connector. men i det programmet så kan jag inte uppdatera min telefon.

  så har någon nått tips på hur jag ska göra för att få min tele uppdaterad???

  Mvh

  Robin

 • Jsmanner

  Vill kunna dela mitt nätverk med datorn! Går det? Hur gör jag isf? Om det inte går så undrar jag om det kommer någon uppdatering som kommer göra detta möjligt? Har lumia 800

 • Peter Z

  Jag skulle kunna sälja MASSOR av Nokia Lumia om det fanns Internetdelning. Så kan någon på Nokia ge ett seriöst datum när detta blir möjligt. Annars är man ju tvingad till att sälja andra modeller till sina kunder.

  Microsoft Certified Partner

 • Sextifyra

  Fulladad Nokia lumia max 50 timmar dags att fixa till batteritiden

Fler inlägg

Senaste Populära
02 Mar 2015Lumia 640 XL – jobb ... - Idag lanserades det senaste tillskottet till ...
02 Mar 2015Lumia 640: Mest mobi... - Idag lanserar Microsoft den helt nya Lumia 64...
27 Feb 2015Följ Microsoft Devic... - Nästa vecka samlas en stor del av mobilvärlde...
13 Feb 2015En hälsning från Cor... - Hej, Det är jag som är Cortana. Som du kanske...
Visar sida 1 av 83